ظروف برنجی را چگونه براق کنیم

قبل ازاینکه در خصوص براق شدن ظروف برنجی توضیح بدهیم کمی در خصوص فلز برنجی به شما میگوییم.

فلز برنج ترکیب شده از مس و روی می باشد که از فلزات مناسب طب سنتی قدیم بوده که بیشتر در کتری ها و سمارو و قاشق و چنگال ها در قدیم استفاده میشده است.

بسیار توصیه شده است که آب جوشیده خود را در سماور برنجی بریزید و بجوشانید که کمبود روی بدن را جبران میکند و نبود روی در بدن باعث ایجاد بیماری های پوستی و حتی گوارشی میشود که در خصوص جبران آن از قرص زینک استفاده میکنند.

بخورد فلز برنج با غذا که حالت اسیدی دارند مثل آبلیمو و سرکه باعث میشود که اگر در مدت طولانی در آن نگهداری شوند واکنش های شیمیایی از خود ایجاد کنند و باعث شوند که ظروف کدر شود و رنگ آن تغییر کند.

لازم به ذکر است که فلز روی با روحی متفاوت بوده و این ظروف ترکیب شده از مس و قلع هستند که زمینه ساز بیماری های آلزایمر و پارکینسون هستند.

جهت تمیز کردن ظروف برنجی باید دقت کنید که ظروف دارای پوشش لاکی هستند یا نه ؟

به طور معمول از لایه های لاکی برای جلوگیری کردن اکسید شدن این ظروف و طولانی کردن عمر آنها استفاده میکنند.

برای تمیز کردن ظروف برنجی باید توجه داشته باشیم که ظروف ما دارای پوشش لاکی هستند یا خیر. معمولا از پوشش های لاکی برای جلوگیری کردن از اکسیده شدن فلز برنج و طولانی ترشدن شفافیت و ماندگاری جلای آن استفاده میشود.

البته ظروف برنجی قدیمی و عتیقه جات اغلب دارای پوشش لاکی نمیباشند مراحل کار تمیز کاری ظروف برنجی به شرح ذیل میباشد :

ابتدا با یک دستمال نرم گرد و غبار را از روی ظروف تمیز نمایید کمی نمک و جوش شیرین را با هم مخلوط کرده و چند قطره آب لیمو به آن بیفزایید تا به صورت یک خمیر نرم درآید.

سپس با یک پارجه مرطوب و نرم و کمی خمیر جوش شیرین و نمک ، به آرامی لکه های ظروف را تمیز نمایید توجه داشته باشید که ظروف لاکی به این روش قابل تمیز کردند نبوده و ابتدا میبایست لاک از آنها جدا شده و سپس اقدام به تمیز کردن نمایید برای تمیز کردن میتوانید از یک مسواک نرم هم برای این منظور استفاده کنید.

بجای ترکیب بالا میتوانید از (رب گوجه فرنگی ، ماست و یا ترکیب سرکه سفید و نمک استفاده نماییم.