دلیل استفاده از ظرف مسی (مزایا و معایب ظروف مسی)

فواید مس در سلامتی بدن و غذا خوردن در ظروف مسی

دلیل استفاده از ظرف مسی اینست که مقدار مس در بدن یک فرد سالم بین 100 تا 150 میلی گرم تخمین زده می شود. مس به طور وسیعی در طبیعت پخش و توزیع شده است حتی برنامه های غذایی فقیر و نامناسب نیز، نیازهای افراد به مس را تامین می کنند.کمبود این عنصر نادر است کمبود مس (hypocupremia) معمولا در بیماران مبتلا به نفروزیس(نارسایی کلیه)، ویلسون، مبتلایان به سوء تغذیه پروتئین – انرژی و نوزادانی که در درازمدت تنها با شیر گاو تغذیه شده باشند، دیده می شود.

دلیل استفاده از ظرف مسی شامل رشد مناسب بدن، استفاده کارآمد و موثر از آهن، واکنش‌های مناسب آنزیمی و نیز بهبود سلامت بافت‌های همبند، مو و چشم است. این ماده همچنین برای جلوگیری از پیری زودرس و تولید انرژی بسیار مهم است. علاوه بر این موارد، ریتم قلبی منظم، غده تیروئید تنظیم شده، کاهش نشانه‌های مرتبط با التهاب مفاصل، درمان سریع زخم، افزایش تشکیل گلبول‌های قرمز خون و کاهش کلسترول سایر مزایای مس برای سلامتی است.

مس برای سلامت کلی بدن بسیار ضروری است و فرآیند متابولیک طبیعی در ارتباط با اسیدهای آمینه و ویتامین‌ها را قادر می‌سازد این ماده داخل بدن تولید نمی‌شود ، بنابراین باید از طریق منابع خارجی وارد بدن گردد مس سومین ماده معدنی در بدن است و تقریبا توسط پروتئین پلاسمای خون با نام سرولوپلاسمین حمل می‌شود برای اینکه از مزایای این ماده بیشترین استفاده را ببرید باید آن را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید.

قوری مسی قلمزنی شده
نوتروپنی (neutropenia) بهترین علامت مربوط به کمبود مس می باشد نوتروپنی عبارت است از کاهش غیر طبیعی تعداد گلبول های سفید خون.معروف است که پزشکان به کسانی که از درد مفاصل رنج می‌برند، داشتن یک دست‌بند مسی را توصیه می‌کنند و دلیل این امر را هم کمبود یون‌های مسی در خون ذکر می‌کنند که با تماس دست‌بندهای مسی با پوست بخشی از این کمبود جبران شده و از درد مفاصل کاسته می‌شود.

از سوی دیگر محققین، یکی از علت‌های بروز بیماری آلزیمر را رسوب یون‌های آلومینیوم در مغز عنوان می‌کنند.تا چند دهه پیش، مردم کشور ما رسم داشتند برای پخت غذا مخصوصاً خورشت و آش از قابلمه‌های مسی استفاده می‌کردند و یک کفگیر آهنی داشتند به نام حسوم که موقع پخت غذا دائم درون آن قرار می‌گرفت …

هیچ‌کس نمی‌دانست چرا باید این کفگیر درون قابلمه مسی قرار بگیرد، فقط می‌دانستند برای پخت غذا خیلی لازم می‌باشد داستان از این قراره که بدن (مخصوصاً مغز) برای سلامت و نشاط و کنترل اسیدلاکتیک و کورتیزول به ٦ میلیارد یون مس نیاز دارد و به همین نسبت یون آهن.
کمبود یون مس باعث میشه شما دائم احساس رخوت و خواب آلودگی و کسالت کنید و مدام دهن‌دره کنید در ضمن هیچ کارخانه داروئی نمی‌تونه از یون یک عنصر برای شما قرص تهیه کنه … و اونی که مثلاً به اسم قرص آهن به خورد شما می‌دهند شامل مولکول آهن هستش که برای بدن هیچ کاربردی نداره.

لیوان مسی

خواص مس

مهمترین عارضه ای که از کمبود مس خون در بدن به وجود می اید کم خونی است و مخصوصا در شیرخواران مشاهده می شود ، به گزارش آسان طب بعضی از پزشکان تجویز داروهای مس دار را در این مورد پیشنهاد کرده اند ، ولی چون مس در اکثر غذاهای خام و پخته شده وجود دارد و از طرف دیگر افراط در مصرف مس عوارض وخیمی ایجاد می کند ، بهتر است از مواد غذائی که از لحاظ مس غنی هستند استفاده شود .

به طور کلی اطفال برای رشد خود بیشتر از بالغین احتیاج به مس دارند و برای آنها روزانه 5% تا1% میلی گرم مس به ازاء هر کیلوگرم وزن بدن کودک لازم است به وسیله غذا مصرف نمایند کمبود مس در حیوانات باعث کم خونی ، پوکی استخوان ، اختلال در رشد مو ، و رنگدانه پوست می شود .

نقصان مس خون hypocupremia در مورد بیماری های زیر بروز میکند :

  • بیماری های کلیه
  • بیماری های سوء تغذیه
  • اسپرو
  • بیماری های سلیاک
  • هیپوپروتئینمی ایدوپوپاتیک .

افزایش مس خون در جریان های زیر ممکنست دیده شود :

  • عفونت های میکروبی
  • ویروسی
  • تب حاد روماتیسمی
  • انفارکتوس قلب
  • لوپوس ارتیماتو
  • پرکاری شدید تیروئید
  • لوسمی مزمن
  • بعضی از انواع سرطانها
  • هموکروماتوزیس
  • سیروزها .

پارچ مسی 1

ولی تا این جا بدونید که غذا موقع پخت در درون قابلمه مسی، از یون آزاد شده این ظرف استفاده می‌کند و در بدن شما فوق‌العاده احساس نشاط و انرژی ایجاد می‌‌کنه دیگه از اون دهن‌درگی و خمیازه و کسالت خبری نیست و باعث طول عمر مفید,ولی یک دفعه توی دهه ٥٠ از این نون خشکی‌ها اومدند و داد می‌زدند (قابلمه مسی ……. کفگیر آهنی خریداریم …..) و با یک قیمت مناسب این قابلمه‌ها را خریدند و به جاش قابلمه آلمینیومی می‌دادند که بهش می‌گفتند روحی.

هیچکس توی اون دهه نفهمید این همه قابلمه مسی کجا قراره بره؟

بعدش هم که الان ظرف‌های استیل و تفلون و این مزخرفات اومده که مدعی هستند غذا توش زود می‌پزه و به کف ظرف نمی‌چسبه ولی مردم ما خبر ندارند که همین یون‌های مضر در این ظروف عامل سرطان هستند و به راحتی یون سرب و آلمینیوم و ….. می‌تونند در جا، یک کودک ٦ ماهه را ظرف یک سال به بیماری‌های کمبود خونی و سرطان و یک فرد بزرگسال را در طی ٥ سال به بیماری‌های کبدی و خونی و طحال دچار کند و بعدش هم سرطان.
من به همه دوستان پیشنهاد می‌کنم حتماً برای پخت غذا (مخصوصاً غذاهای آبکی) از قابلمه مسی و کفگیر آهنی استفاده کنند حداقل برای یک بار هم شده تا ظرف سه روز فواید قابلمه مسی را روی بدن خودتون ببینید.

قابلمه مسی 2

حالا جالبه توی شمال ایران موقع پخت خورشت (مخصوصاً فسنجون) یک تیکه آهن یا نعل اسب می‌اندازند وسط خورشت تا حسابی رنگ بگیره ….. این کار باعث آزاد شدن یون‌های آهن و سلامتی بدن می‌شود. اگر دقت کنید مردم مازندران و گیلان تقریباً در حد خیلی کم دچار بیماری‌های خونی و سرطان خون
می‌شوند.

چگونه از ظروف مسی بیشترین بهره را ببریم ؟

خوشبختانه امروزه دوباره مردم برای استفاده از ظروف مسی رو آورده اند و متوجه این قضیه شده اند که ظروف تفلون نه صرفه اقتصادی دارد و نه می تواند برای جسم انسان مفید باشد . بدون اینکه متوجه باشیم از ظروف تفلون که سرطان زا می باشد استفاده میکنیم و زمان از بین رفتن تفلون ظرف ، مجبور به دور انداختن آن می شویم ولی از این طرف با استفاده اصولی از ظروف مسی ، هم می توانیم ضامن سلامتی خود و خانواده ی خود باشیم و هم با از بین رفتن قلع داخل ظرف با مراجعه به سفید گری ظرف را دوباره به چرخه ی استفاده برگردانیم در این مقاله نکاتی را ذکر کردیم که شما مصرف کننده عزیز بتوانید بیشترین بهره را از ظروف مسی در سالیان متمادی ببرید .

اولین روز استفاده از ظروف مسی

توجه داشته باشید که در اولین روز استفاده از ظروف مسی مقداری شیر درون ظروف مسی بجوشانید تا هم ظروف مسی ضد عفونی شده و هم از سیاه شدن زود هنگام درون ظروف مسی جلوگیری شود که البته آن شیر را باید دور ریخت .

چگونه درون ظروف مسی غذا بپزیم؟

شاید اطلاع نداشته باشید که بیشترین مصرف ظروف مسی در کشورهای اروپایی می باشد ، حتما می پرسید که چگونه می شود کشورهای اقتصاد برتر دنیا و صنعتی از یک سنت قدیمی تبعیت کرده و بیشترین استفاده از ظروف مسی را داشته باشند . پس خوب به دلایل مصرف ظروف مسی در کشورهای اروپایی دقت کنید :

1 – فواید ظروف مسی :

– مس به اکسید شدن گلوکز و در نتیجه آزاد شدن انرژی در بدن کمک می کند .

– به عنوان حمل کننده اکسیژن در خون عمل می کند .

– در عمکرد مغز و اعصاب تاثیر مثبت دارد .

– به غده تیروئید برای تعادل ترشح هورمون ها یاری می رساند .

– به عملکرد اسید آمینه تیروزین ( به منظور عامل رنگ ) لازم می باشد .

– برای ساخت سلول های قرمز خون ضروری است .

– با فعالیت آنزیم های روده ای در ارتباط نزدیک می باشد .

– مس میزان آدرنالین ، نوراپی نفرین و دوپامین را افزایش می دهد .

2 – بهترین انتقال دهنده حرارت :

یکی دیگر از دلایل این که ظروف مسی هوادار زیادی در کشورهای توسعه یافته دارد ، مصرف بهینه انرژی می باشد . از آنجایی که فلز مس بهترین انتقال دهنده حرارت می باشد دیگر نیازی نیست که شعله ی زیر قابلمه را زیاد کنید تا غذا بپزد ، شما می توانید با شعله کم و یا حتی با شعله پخش کن غذای خود را به آسانی و سر وقت آماده کنید و با یک تیر چند نشان بزنید ، از طعم غذای خود لذت ببرید ، انرژی را به صورت بهینه مصرف کنید ، باعث دوام بیشتر قلع داخل ظروف مسی شوید .

سوال تمام مشتریان : چرا وقتی من داخل ماهیتابه مسی نیمرو یا غذای سرخ کردنی درست میکنم سفیدی داخل ظرف سیاه می شود ؟
توجه داشته باشید که برای درست کردن نیمرو یا غذای سرخ کردنی قبل از اینکه ظروف مسی را بر روی شعله بگذارید ابتدا روغن بریزید و سپس بر روی شعله قرار دهید تا مشکلی از این بابت نداشته باشید.

مضرات ظروف مسی:
افزایش بیش از حد از مس باعث می شود که مس در کبد رسوب کند وباعث مسمومیت می شود وباعث تهوع وسردرد می شود ظروف مسی باید لعاب داشته باشند وگرنه اگرمس وارد غذاشود باعث می شود جذب آهن وکلسیم دچار اختلال شود بعضی ظروف مسی خیلی قدیمی لعاب ندارند وپختن غذادر آنها توصیه نمی شود درنتیجه سعی کنید ظروف مسی شما آسیب نبینند تا لایه قلع اندود آنها از بین نرود ومس وارد غذای شما نشود.
ازجمله مضرات استفاده نادرست یا بیش از حد از ظروف مسی می توان به موارد زیر اشاره کرد
تخلیه اکسیژن در سلول
کاهشHDLکلسترول
مشکلات پوستی
کم خونی
بی خوابی
عفونت گوش
افسردگی

امیدواریم که مطلب مفیدی بوده باشد . شما می توانید هرگونه سوال در زمینه ظروف مسی را از طریق قسمت نظرات کاربران در پایین صفحه مطرح کنید با تشکر .