مشاغل ایرانی
مشاغل ایرانی
آموزش فیروزه کوبی مبتدی

آموزش فیروزه کوبی مبتدی

آموزش فیروزه کوبی مبتدی یکی از هنر های ایرانی است که قدمت دیگر صنایع دستی را ندارد اما به دلیل زیبایی و ظرافت خاص خود به سرعت محبوبیت بالایی را در میان صنایع دستی دیگر به دست آورد، خوبی این شاخه از هنر این که شما می توانید کار در منزل فیروزه کوبی را انجام دهید.

زیرا تهیه ابزار و وسایل آن، کار دشواری نیست و در دسترس هستند؛ پس شما می توانید به راحتی در خانه خود شروع به یادگیری و سپس اجرای این حرفه کنید و از آن درآمد خوبی داشته باشید زیرا این حرفه، بخصوص برای خانم ها کاری مناسب و به صرفه می باشد.

 فیروزه کوبی
فیروزه کوبی

دانلود آموزش فیروزه کوبی

برای یاد گیری این هنر در درجه اول بهتر است به صورت حضوری اقدام کنید و پیش کسانی که در این زمینه مهارت و تجربه کافی دارند بروید و شما هم آن مهارت را کسب کنید؛ برای این منظور می توانید در داخل اینترنت عبارات آموزش فیروزه کوبی در شیراز، آدرس آموزش فیروزه کوبی در اصفهان، آموزش فیروزه کوبی در کرمان و یا هر شهر دیگری که در آن زندگی می کنید را جستجو کنید تا مکان این کلاس ها برای شما نمایش داده شود.

اما با توجه به اوضاع و احوال امروزه کشور و روش های یادگیری متفاوت، بسیاری ترجیح می دهند که در خانه آمورش ببینند و در زمان رفت و آمد و انرژِی خود، صرفه جویی کنند به همین منظور، از پکیج ها و فیلم های آموزشی موجود در فضای مجازی و یا اینترنت استفاده می کنند.

هزینه آموزش فیروزه کوبی

در رابطه با هزینه آموزش مبلغ دقیقی را نمی توان تعیین کرد زیرا این موضوع بستگی به شرایط دارد؛ دقت کنید که اگر شما یخواهید به صورت مجازی آموزش ببینید باید دوبار هزینه کنید، یک بار برای خرید پکیج و بار دیگر برای تهیه وسایل؛ از طرفی اگر به صورت حضوری اقدام کنید هزینه رفت و آمد هست اما دیگر هزینه آن چنانی برای کلاس پرداخت نمی کنید و شاید هزینه ابزار و مواد از شما گرفته شود.

هزینه آموزش فیروزه کوبی
هزینه آموزش فیروزه کوبی

پس به طور کلی نمی توان هزینه دقیقی را برای این مورد تعیین کرد زیرا بستگی به شرایط و تصمیم گیری شما برای نحوه یادگیری دارد.

اموزش گام به گام فیروزه کوبی

قبل شروع هر کاری باید رویه آن کار را بدانیم و ابزار و وسایل مورد نیاز را تهیه کنیم؛ در این مورد، افرادی که در این حوزه مشغول به کار هستند ظروف را از فلز هایی مختلف مانند مس، برنج و نقره تهیه می کنند، آن ها را پرس می کنند و در نهایت سنگ را استفاده از ابزاری روی آن جایگذاری می کنند.

ابزار و وسایل مورد نیاز

ظروف مسی بخصوص برای فیروزه کوبی

ظرف هایی که در کار فیروزه کوبی استفاده می شوند مخصوص این کار تهیه و تولید شده اند و شما نمی توانید برای شروع کار از ظروف مسی معمولی استفاده کنید که در خانه در دسترس شما است؛ این ظرف های مخصوص فیروزه کوبی دارای خط هایی به نام نکر هستند که وجود آن ها برای انجام کار ضروری می باشد.

ظروف مسی بخصوص برای فیروزه کوبی
ظروف مسی بخصوص برای فیروزه کوبی

چکش

چکش هایی که در این کار استفاده می شوند مخصوص فیروزه کوبی هستند و با چکش های عادی متفاوت اند.

چراغ بنزینی یا چراغ گاز

بعضی از فیروزه کاران با استفاده از این چراغ ها، لاک گردو را حرارت می دهند تا به صورت مایع در بیاید و سنگ های فیروزه را روی آن بچسبانند.

انبر دستی

زمانی که می خواهیم ظروف فیروزه کوبی را به فرم دلخواه خود در بیاوریم از این ابزار استفاده می کنیم.

پنس

این وسیله برای برداشتن سنگ های فیروزه و جایگذاری راحت آن بر روی ظرف مورد نظر است زیرا سنگ ها بسیار ریز و ظریف هستند و کار کردن با دست با این سنگ ها، دشوار است.

سمباده

مقدار سمباده مورد نیاز شما به اندازه ظرف و همچنین فاصله خطوط نکر روی ظرف مسی بستگی دارد.

چسب فیروزه کوبی

چسب فیروزه کوبی
چسب فیروزه کوبی

به چسب های مخصوصی که در فیروزه کوبی استفاده می شود لاک گردو گفته می شود که در دو رنگ سفید و مشکی در بازار موجود هستند؛ این لاک ها از مخلوط چوب گردو ی کالفین، به علاوه تربانتین تهیه و تولید می شوند؛  نسبت ترکیب لاک سفید و سیاه، دو به یک می باشد که مقدار لاک سیاه را دو برابر لاک سفید در نظر می گیرند؛اگر می خواهید که جلوه کارتان خیلی خوب باشد با کیفیت چسب خود را در نظر بگیرید زیرا تاثیر گذاری بالایی دارد و هنگام خرید هم به این مورد دقت کنید که چسب را از بازار و مکان های معتبر مانند بازار نقش جهان اصفهان تهیه کنید.

سنگ های فیروزه کوبی

منابع سنگ های فیروزه کوبی شهر مشهد می باشند و سنگ ها از آن مکان تهیه و تولید می شوند، سپس بسته به طرح و اندازه مورد نظر کار خود، از مقدار های مختلفی  از سنگ ها در فیروزه کوبی استفاده می شود.

آموزش فیروزه کوبی در منزل

1- قسمت اول

برای شروع کار باید با استفاده از سمباده بین خط های نکر را خش بندازید و سپس آن ها را سمباده بزنید، این کار به منظور این که چسب محکم روی سطح بماند انجام می گیرد.

2- قسمت دوم

در این مرحله باید چسب هایی را که از آن ها در قسمت قبل نام برده شد را بسیار آرام با همان نسبت دو به یک با یکدیگر مخلوط کنید به طوری که رنگ چسب به دست آمده تیره باشد؛ این مرحله به شدت اهمیت دارد زیرا اگر مقدار مخلوطی چسب ها کم و یا زیاد شود در مراحل پیش رو ممکن است سنگ ها از روی کار کنده شوند.

انتقال چسب روی ظرف
انتقال چسب روی ظرف

بعد از تهیه کردن چسب باید با استفاده کاردک آن را به سطح ظرف انتقال می دهیم؛ باید در این مرحله بسیار دقت کنید که مقدار چسب متناسب باشد، یعنی نه آنقدر زیاد باشد که از بین سنگ ها بیرون بیاید و نه آنقدر کم باشد که سنگ ها به آن نچسبند.

3- قسمت سوم

حال نوبت به چسباندن سنگ های فیروزه است؛ ابتدا پنس را برداشته و سنگ ها را همانند پازل در کنار یکدیگر قرار بدهید باید به این موضوع توجه کنید که نباید هیچ فاصله ای بین سنگ ها بیفتد زیرا در آن صورت کار زیبایی و ظرافت خود را از دست می دهد.

چسباندن سنگ های فیروزه
چسباندن سنگ های فیروزه

4- قسمت چهارم (آخر)

تا این قسمت نیازی به کارگاه نیست و شما می توانید تمام کار را تا این مرحله در خانه انجام دهید اما به قسمت پرداخت که می رسد شما حتما نیاز به دستگاه هایی به خصوص دارید تا چند مرحله پرداخت را روی کار شما انجام دهند.

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاه خود را بیان کنید

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *