آموزش ملیله کاری در خانه

آموزش ملیله کاری در خانه یکی از هنر های دستی زیبا در ایران می باشد که ظرافت خاصی را نسبت به شاخه فعالیت خود دارد؛ ملیله کاری یکی از زیر شاخه های صنایع دستی فلزی می باشد؛ برای بسیاری از افرادی که به دنبال حرفه ای می گردند که بعد از یادگیری بتوانند آن را در خانه نیز انجام دهند، ملیله کاری بسیار مناسب می یاشد.

در همین ابتدا به این نکته توجه داشته باشید که هنر ملیله دوزی با هنر ملیله کاری کاملا متفاوت است و نباید آن ها را یا یکدیگر اشتباه بگیرید؛ ملیله دوزی زیر شاخه هنر های دستی بافتنی است و ملیله کار زیر شاخه هنر های دستی فلزی می باشد.

 ملیله کاری

ملیله کاری

برای یادگیری این هنر شما می توانید هم به صورت حضوری و هم به صورت مجازی اقدام کنید، برای این منظور شما می توانید در اینترنت عبارات آموزش ملیله کاری در تهران، کار در منزل ملیله کاری اصفهان یا هر شهر دیگری که هستید؛ جستجو کنید تا مراکزی که در این زمینه فعالیت دارند، اطلاعاتشان برای شما نمایش داده شود.

تاریخچه ملیله کاری

شروع این هنر با توجه به شواهد موجود مربوط به دوران ایلامی ها در ایران می باشد و از آن زمان این هنر در ایران، کار خود را آغاز کرده است؛ شهری که این هنر در ابتدا از آنجا آغاز شده، زنجان است؛ شاید عبارت ملیله کاری زنجان زیاد به گوشتان خورده باشد؛ این هنر از این شهر شروع شده و اصالت این هنر در این شهر است اما پس از مدتی مدرسه هنر چهارباغ اصفهان هم شروع به یادگیری، اجرا و تولید این هنر کرد و به همین دلیل است، زمانی که صحبت از ملیله کاری می شود شما عبارت ملیله کاری اصفهان را هم می شنوید.

تاریخچه ملیله کاری

تاریخچه ملیله کاری

آموزش گام به گام ملیله کاری

قبل از شروع به انجام هر کاری باید ابزار و وسایل مورد نیاز آن را آماده کنید تا بتوانید شروع به کار کنید.

ابزار و وسایل مورد نیاز

کوره

کوره هایی با تنوع زیاد وجود دارند که برای ذوب کردن، لحیم کاری فلز و حرارت دادن استفاده می شوند؛ از این کوره ها می توان به کوره گازی، کوره اکسیژن و گاز، کوره سرپایی با دم برقی، کوره الکتریکی، کوره بنزینی، کوره زغالی و کوره زمینی اشاره کرد.

بوته

برای ذوب نقره نیاز به ظرفی داریم که در برابر حرارت بالا مقاوم باشد که این ظرف دارای این ویژگی می باشد.

رژه یا ریچه

یک قالب آهنی دسته دار می باشد که که در قطر های مختلف برای اینکه نقره به حالت شمش یا مفتول در بیاید، استفاده می شود؛ دونوع از ریچه وجود دارد: ریچه ورق، ریچه مفتول

دستگاه نورد

برای اینکه بتوان ورقه ها و مفتول های نقره را به ضخامت و اندازه دلخواه در بیاوریم به این دستگاه نیاز داریم که در دو نوع برقی و دستی موجود می باشند.

دستگاه نورد

دستگاه نورد

حدیده

برای تهیه مفتول ها با قطر های متفاوت از صفحه ای فلزی با سوراخ هایی با اندازه مختلف استفاده می شود که حدیده نام دارد که این ضفحه ها در دو نوع حدیده گرد تکی و حدیده صفحه ای هستند.

چرخ حدیده

برای اینکه بتوانیم مفتول های نقره را در اندازه های مختلف نازک کنیم و به سیم های مورد نظر تبدیل کنیم به این چرخ برای کشش مفتول ها نیاز داریم که  دو نوع برقی و دستی آن موجود می باشد.

میکرومتر

برای اندازه گیری ضخامت و قطر مفتول ها به این دستگاه احتیاج داریم که در دو نوع دیجیتالی و دستی موجود هستند.

دستگاه هفت هشت یا چرخ دندانه

همان گونه که از اسمش میتوان متوجه شد با استفاده از آن دیوار های ظریف نقره را به صورت دندانه (هفت هشت) در می آورند.

تخته تاب

این تخته به صورت دو قطعه چوب با مقطع مستطیل می باشد که برای تابیدن مفتول های فلزی به استفاده می شود.

ماشین ملیله

دستگاهی  برای تبدیل نوار ملیله به فرم ماشین ملیله است.

• آینه سوهان(مصقل)

آینه سوهان(مصقل)

آینه سوهان(مصقل)

به منظور براق کردن نقره  استفاده می شود و به هیچ عنوان زبری ندارد.

مراحل کار

1. آماده کردن ابزارها و وسایل

2. ذوب کردن فلز مورد نظر و ایجاد شمش

3. مفتول کشی و نورد کاری در اندازه های متفاوت و لازم

4. آماده کردن قالب و زیر کار

5. اسکلت بندی تمام کار با مفتول های مربوطه

6.  شروع  به ساخت نقش های ریز ملیله

7. پر کردن فضا های خالی بین اسکلت اصلی کار با نقش های ملیله

مراحل کار

مراحل کار

8.  چک کردن نهایی کار یا همان خامه گیری و اطمینان حاصل کردن از نبودن فضای باز بین ملیله ها

9. بستن مفتول ها روی کار برای آماده شدن به منظور جوش کاری

10. جوش کاری ملیله

11. افزودن قطعات ریخته گری به علاوه جوش کاری

12. تمیزکاری به همراه ذوغاب کاری

13. صیقل دادن کار

14. آخرین تمیز کاری محصول

ملیله کاری با کاغذ

ملیله با کاغذ یا کویلینگ یکی از ساده ترین، ارزان ترین و در عین حال زیباترین صنایع دستی است که هرکسی به خصوص خانم ها با کمی خلاقیت می توانند بهترین آثار این هنر را خلق کنند. قرقره یکی از ابزارهای مهم برای ساخت کاغذ دیواری است که در اصل به آن رول کاغذی می گویند که با ابزاری به نام پین پیچ جمع می شود. بعد از اینکه این کلاف ها با دست ساخته شدند، این قسمت های مختلف به هم چسبانده می شوند و شکل ها و نقش های بسیار زیبایی مانند گل، حروف انگلیسی و … به دست می آید.

ملیله کاری با کاغذ

ملیله کاری با کاغذ

ابزارهای مورد نیاز ملیله کاغذی یا کوئیلینگ

کوئیلینگ یکی از ارزان ترین هنر های دستی است که هر شخصی با استفاده از خلاقیت خود می تواند آثار باور نکردنی را خلق کند؛ برای اینکه بتوانید یک ملیله کاغذی بی نظیر را بسازید به موارد زیر نیاز دارید:

  • یک نوار کاغذی که اصولا از جنس  اشتنباخ و یا فابریانو  می باشند.
  • چسب مایع  با کیفیت برای چسباندن قطعات کار.
  • رول پیچ، قیچی، قلم شکاف دار، قلم سوزنی، شابلون و تخته
ابزارهای مورد نیاز ملیله کاغذی یا کوئیلینگ

ابزارهای مورد نیاز ملیله کاغذی یا کوئیلینگ

اینن نکته را نباید فراموش کرد که ابزار و وسایلی که در قسمت قبل گفته شد برای کسانی است که در این کار حرفه ای و متخصص می باشند،اما اگر شما تازه شروع به کار کرده اید و کار کردن با این همه ابزار برای شما دشوار است، می توانید با داشتن کاغذ و چسب و قیچی به خواسته دلخواهتان برسید.