آلیاژ برنج ترکیب شده از مس و فلز روی است که این آلیاژ ها کاملا مورد تایید طب سنت قدیم می باشد و بیشترین استفاده آن در
سماور , کتری , قاشق و چنگال و …. بوده که در اطراف می بسیار استفاده و موجود است.
بسیار توصیه میشود که آب جوشیده که در سماور برنجی می باشد کسری فلز روی داخل بدن را جبران میکند.
کمبود این مواد در بدن اسباب ایجاد بیماری های پوستی و گوارشی را به همراه دارد تماس فلز برنجی با غذاهای که اسیدی هستند به مدت طولانی واکنش نشان داده و باعث کدر شدن بدنه داخلی آن میشوند.
قبل از هر چیز باید آزمایش کنید که وسیله شما آیا از جنس برنج هست یا خیر یک آهن ربا به شما میگویید که چه جنسی در دستان شما وجود دارد آهن ربارو نزدیک بگیرید اگر به آن چسبید یعنی اصلا برنج ندارد یا فقط دارای رویه ای از برنج می باشد.
اجناس آنتیک خیلی اسیب پذیری بالای دارند بخاطر همین باید وسیله های ارزشمند را بسیار حساس و تمیز نگهدارید و برای تمیز کاری آن انها را به متخصص بسپارید.
روش های تمیز کردن برنج
وسیله های برنجی را با آب و صابون بشورید اگر ظرف برنجی فقط چرب و کثیف شده یک ماده شوینده بسیار ملایم را با آب ولرم مخلوط کنید و در ادامه یک دستمال نرم در این محلول فرو کرده و با این دستمال بدنه وسیله خود را پاک کنید.
میتوانید از خمیر دندان هم استفاده کنید که مثل یک پولیش عمل میکند و برای ظروف برنجی استفاده میشود.
محلول آب و سرکه سفید و یک فنجان آرد میتواند مثل یک پولیش نرم و ملایم عمل کند و از یک مسواک استفاده کنید که بتوانید بخش های که دور از دسترس و قسمت های حکاکی شده است را کاملا تمیز کنید لازم به ذکره برای تمیز کردن آرام این کارو بکنید که به قسمت های مختلف آسیب نبینه.
پولیش های که در بالا گفتیم روی یک پارچه بریزید و آن را بر ظروف برنجی بکشید و بعد با یک پارچه خشک روی آن بکشید تا برق بیفتد.
با روغن جلا هم میتوانید آن را براق کنید و درخشندگی بیشتری را داشته باشید و میتوانید آن را با یک قلمو خشک پاک کنید.