در روز های که اولین استفاده خود را از ظروف مسی میکنید دو لیوان شیر را داخل آن بجوشانید که باعث میشود هم ظرف ضدعفونی بشود و هم از سیاه شدن آن جلوگیری میکند.
فراموش نکنید در حین آشپزی با ظرف مسی حتما باید شعله پخش کن و یا با حرارت پایین گاز کارکنید.
نکته مهمی که در این موضوع هست و باید بدانید که مقدار بسیار کمی از مس فقط برای سلامتی شما مفید است و مس فلزی هست که به غذای اسیدی واکنش نشان میدهد.
یک فنجان آبلیمو را داخل یک ظرف بریزید و با مقدار کمی پودر رخت شویی مخلوط کرده و آن را با یک پارچه نرم یا اسفنج روی بدنه ظرفتان بکشید.
به این ترتیب لکههای سیاه روی ظرف از بین میرود در روش دوم فقط کافی است، سس گوجه فرنگی را روی بدنه ظرف مسی بمالید و چند دقیقه به آن فرصت دهید تا روی ظرف باقی بماند.
بعد سس را با نیروی بیشتر از روی ظرف پاک کنید. به صورتی که لکهای روی آن باقی نماند در آخر ظرفتان را بشویید و معجزه سس گوجه را روی ظرفتان ببینید.
در روش سوم شما به یک جلاسنج نیاز دارید به این ترتیب که سطح بیرونی ظرفتان را با یک لایه از جلاسنج بپوشانید و بعد از گذشت ۵ تا ۱۰ دقیقه با یک پارچه نرم آن را از روی ظرفتان پاک کنید.
بعد با استفاده از یک پارچه زبر ظرفتان را تمیز کنید تا مثل روز اول نو شود.
اگر پس از طبخ غذاهای ترش یا غذاهایی که آب آشامیدنی کلردار دارند در داخل ظرفتان لکههای سیاه دیدید، نگران نباشید.
این لکههای سیاه سلامتی شما و اعضای خانوادهتان را تهدید نمیکند برای تمیز کردن این لکهها از مخلوط خاکستر با پودر ظرف شویی استفاده کنید.
حالا فقط یک اسفنج برای تمیز کردن ظرفتان کافی است هرگز برای این کار از سیم ظرفشویی استفاده نکنید اگر قرمزی مس در داخل ظرفتان نمایان شد، حتما آن را قلع اندود کنید.
البته باید بدانید که پخت شیرینی و برنج در چنین وضعیتی مانعی ندارد اما غذای ترش یا غذایی که با آب کلردار درست میشود، نباید در چنین ظرفی پخت شود