فواید پخت غذا در ظروف مسی

فواید پخت غذا در ظروف مسی چیست؟ آیا غذا پختن در قابلمه مسی با بقیه قابلمه ها فرق دارد؟

فواید آشپزی و خواص خوردن غذا در ظروف مسی

در هر خانه مهمترین وسیله ظروفی است که برای خوردن و آشامیدن از آن استفاده میشود زیرا به سلامتی بدن مربوط میشود که ظروف غذا شامل قابلمه، ماهیتابه، بشقاب، قاشق، چنگال، لیوان، کاسه و دیگر ظروف در آشپزخانه مورد نیاز است.
در زمانهای مختلف از انواع مواد برای تولید این وسایل استفاده شده است بعضی از مواد مانند استیل و تفلن حاوی جیوه و مواد شیمیایی سمی است که مضر میباشد اما آشپزی و خوردن غذا در ظروف مسی و برنجی برای بدن مفید است با خرید ظروف مسی سلامتی خود و خانواده خود را تضمین کنید.

پخت برنج در قابلمه مسی

طرز پخت برنج در قابلمه مسی به اینصورت میباشد که برنج را بصورت کته در قابلمه مسی کته پز یا بصورت آبکش شده با شعله ملایم و شعله پخش کن قرار میدهند و به هیچ عنوان نمیچسبد و ته دیگ زیبایی هم پیدا میکند، برای استفاده از ظروف مسی برای اولین بار میتوانید مقداری شیر داخل آن بجوشانید یا اینکه قبل از استفاده برای اولین بار ابر نمدار با خاکستر نرم ذغال به داخل ظرف بکشید و سپس آبکشی کنید.

فواید پخت غذا در ظروف مسی

فواید پخت غذا در ظروف مسی

 

فواید ظروف آشپزی مسی

وجود تابه ها و قابلمه های مسی در آشپزخانه با توجه به خاصیت درخشندگی مس بسیار زیبا است، فلز مس هدایت کننده و رسانای قوی است و حرارت را در کل ظرف بطور یکنواخت پخش میکند و تا زمان زیادی این گرما را حفظ میکند، یکی از دلایلی که از دیگ مسی بزرگ برای پختن غذا برای جمعیت زیاد استفاده میشود همین است زیرا مس بهترین انتقال دهنده حرارت است پس غذا سریعتر میپزد و در مصرف گاز صرفه جویی میشود حتی آشپزها در رستوران ها برای اینکه دمای غذا را تحت کنترل داشته باشند از این ظروف استفاده میکنند و سس و غذاها را در ظروف مسی طبخ میکنند و باعث خوب جا افتادن و خوشمزه شدن غذا میشود.

اگر یکبار در این ظروف غذا بپزید متوجه میشوید انواع خورش ها بهتر جا می افتد و سریعتر آماده میشود مثلا خورشت فسنجان یا به و همینطور انواع مربا خوشرنگ تر میشود حتی غذاهای سرخ کرده مانند مرغ و سیب زمینی در ظرف مسی تردتر میشود ابتدا روغن را داغ کنید بعد سیب یا مرغ و غذای خود را داخل تابه بریزید و سپس با شعله ملایم آن را سرخ کنید.

سفید کردن قابلمه مسی

برای جلوگیری از ورود زیاد مس به غذا و پیشگیری از مسمومیت داخل ظروف مسی با قلع سفید میشود و با اینکه حرارت بصورت عالی منتقل میشود مس با این پوشش محافظت میگردد و در صورت خراشیدگی یا از بین رفتن قلع باید برای سفید کاری قابلمه مسی به مس فروشی ها مراجعه نمایید و با خیال راحت از پخت و طعم غذا در ظرف مسی لذت ببرید.

 

فواید آشپزی در ظروف مسی

غذا پختن در ظرف مسی از بروز کم خونی جلوگیری میکند زیرا عنصر مس خونساز میباشد در گذشته مردم برای پخت انواع غذا از جمله آش و خورشت از دیگ های مسی استفاده می کردند و یک کفگیر آهنی به نام حسوم داشتند که موقع پخت غذا داخل ظرف قرار می گرفت و آهن غذا را تامین میکرد.

کمبود یون مس در بدن انسان باعث احساس بیحالی، خستگی، درد مفاصل و خواب آلودگی میشود پخت غذا در ظروف مسی به از بین رفتن این حالات کمک میکند حتی پزشکان برای جبران کمبود یون مسی و آرتروز توصیه می کنند از دست بند مسی استفاده نمایید، پخت غذا در ظروف آلومینیومی باعث رسوب یون های آلومینیوم به مغز و آلزایمر میشود همه غذاها در ظروف استیل خوب نمی شوند مخصوصا مرغ که بوی خیلی بدی میگیرد، غذاها در ظروف پیرکس زود ته میگیرند و خوب جا نمی افتند، ظروف تفلن و چدن با اینکه خاصیت نچسب بودن را دارند، لایه هایی که در آنها به کار رفته بی نهایت سمی و خطرناک هستند، مخصوصا اگر این ظروف دچار خراشیدگی باشند بین این ظروف، مس و روی ضرر کمتری دارند و بهتر هستند.

پخت غذا در ظرف مسی باعث طول عمر و کاهش دردهای قاعدگی در خانم ها میشود قرص آهن فقط مولکول آهن است و نمیتواند آهن بدن شما را تامین کند اما اگر دقت کرده باشید در شمال ایران که از قابلمه های مسی و حسوم استفاده میکنند بیماری های خونی و سرطان خون بسیار کم است به نظر شما انسان های نسل امروز بیشتر به سرطان مبتلا می شوند یا نسل های قبلی؟ زیرا قدیمی ها چیزهایی می دانستند پس ظرف های آنها هم بهتر از ظرف های ما بوده است، همچنین خوردن آب در ظرف مسی نیز خواص زیادی دارد.

 

ظروف مسی از قدیم الایام با قلع اندود شدن سطح داخلی آن جهت طبخ انواع غذا مناسب بوده و به توصیه پزشکان جهان بهترین فلز جهت حفظ سلامت و بهداشت غذا می باشد انسان روزانه به ۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰ یون مس نیاز دارد و این نیاز از هیچ راه دیگری جز طبخ غذا در این ظروف تامین نمی شود.

همچین توصیه می شود که سرکه و نمک را برای تمیز کردن سطح بیرونی مس استفاده کنید اگر بخواهید از مس قرمز استفاده کنید می شود از نمک و سرکه برای تمیزی آن استفاده کرد. لازم است که به این نکته توجه داشته باشید که استفاده از ظروف مسی همیشه با شعله ملایم باشد. در هنگام استفاده از ظروف مسی برای آشپزی با روغن، اول روغن بریزید و بعد زیر آن را روشن کنید تا داغ شود که قلع اندود آن نسوزد. ضمنا برای جوش آوردن آب هیچ اشکالی ندارد که شعله زیاد باشد. استفاده روزانه از ظروف مسی هیچ اشکالی ندارد به شرط آنکه ظرف مس را با غذا داخل یخچال نگذارید.

اگر سطح بیرون قابلمه مسی سیاه شد مقداری نمک و سرکه مخلوط کرده به صورت غلیظ با اسکاج نرم به روی آن کشیده و بعد آب کشی می کنیم. با قراقروت یا آب نارنج هم می شود استفاده کرد. با این ترفند، شکل و رنگ آن مثل روز اول که خریدید می شود. اگر منظور شما سطح داخل آن ظرف می باشد ابتدا با مقداری آب داخل آن را نمدار کنید و با خاکستر ذغال یا پودر تمیز کننده رخشا و اسکاج، بر روی سطوح آن به نرمی بکشید و آن را تمیز کنید. با این کار می شود مثل پنبه سفید و بعد آن را آبکشی کنید. همیشه بعد از شستن ظرف مسی آن را با حوله ای نرم خشک کنید.

 

عمر مفید ظروف مسی پس از قلع اندود کردن چقدر است؟
بعد از قلع اندود قبل از استفاده مقداری خاکستر ذغال با ابر خیس به داخل ظروف بکشید، با این کار، سفیدی آن دوام بیشتری خواهد داشت و سعی شود همیشه برای پخت و پز با ظروف مس از شعله ملایم و کم استفاده شود. اگر چنین کنید بهترین کیفیت را خواهد داشت و برای شستشو از سیم ظرفشویی استفاده نشود اگر این موارد را رعایت کنید با این برنامه چندین سال راحت خواهید بود.

فواید آشپزی در ظروف مسی

فواید آشپزی در ظروف مسی

ایمنی و نکات مهم هنگام استفاده از ظروف مسی

داخل ظروف مسی با لایه ای از قلع پوشانده شده که مانند یک فیلتر عمل کرده و از ورود بیش از حد مس به غذا جلوگیری میکند در غیر اینصورت ممکن است باعث مسمومیت و تهوع و استفراغ شود سازمان غذا و دارو اعلام کرده در صورت نبود لایه قلع پخت غذاهای ترش و اسیدی باعث حل شدن مس در غذا میشود.

 

استفاده از ماهی تاوه مسی خیلی خوب و بسیار عالی است، توصیه می شود که باشعله ملایم استفاده کنید تا بهترین نتیجه رابگیرید، همچنین ۲ با مخلوط کردن مقداری سرکه و نمک و مالش آن به سطح بیرونی ظرف رنگ و شکل آن مثل روز اولی که خریدید خواهد شد.

مس فلزی است رسانا. از این نظر که قلع فلزی روان است عبور می کند و یون مورد نظر را آزاد می کند.

آیا مس برای سرخ کردن یا پختن نیمرو هم مناسب است؟
ظروف مسی به خصوص ماهی تاوه بسیار مفید بوده برای نیمرو و املت و برای سرخ کردن خیلی از مواد غذایی دیگر مفید است. غذا به ظرف مسی نمی چسبد روغن را در ظرف مسی بریزید و بعد روی شعله ملایم بگذارید روغن داغ شود تا حدی که کمی دود از آن بلند شود سپس مقداری نمک داخل روغن داغ بریزید و هرچه خواستید داخل آن طبخ کنید دیگر به هیچ وجه غذا داخل آن نمی چسبد به خصوص قابلمه مسی بهترین ته دیگ را می دهد.

اگر ظرف مسی را بدون اینکه غذایی داخل آن باشد روی آتش بگذارید قلع آن می سوزد، پس اول آب یا غذایتان را درون آن بریزید و بعد روی شعله ی آتش بذارید.

 

مرغوبترین مس و ظروف مسی در استان زنجان و اصفهان تولید می شود و غذا در ظروف مسی دستی و آتش دیده ی زنجانی بسیار خوش طمع تر است.

صرف نظر از گرانی ظروف مسی و هزینه تجدید قلع اندود کردن آن بهترین ظرف برای پخت و پز است البته اگر هزینه های مادی و روانی بیماری ها را در نظر بگیرید متوجه میشوید که باز هم خرید ظروف مسی توجیه اقتصادی دارد.

سیاه شدن داخل ظروف به خاطر کلر آب می باشد و ظرف مسی مربوطه، تولید شده توسط ماشین یا همان پرس می باشد ولی مس کار دستی و چکشی کوره ای اصل، داخل آن سیاه نمی شود.

اگر سطح قلع اندود ظرف مسی از بین رفته است سرکه ونمک به صورت مایع غلیظ به روی سطح ظروف مسی بمالید و پس از آن شستشو کنید و خشک کنید.

مس اگر کار دست و کوره ای یعنی آتشی اصل باشد فرقی نمی کند که کار چه استانی باشد جنس مرغوب است، داخل ظروف شما فقط سیاه شده، چیز عجیبی و نگران کننده ای نیست و هبچ گونه مشکل خاصی برای سلامتی ندارد، برای نوزادان قابلمه کوچک مخصوص سوپ و حریره موجود است و به گفته پزشکان به خصوص برای کم خونی و تشنج و فقر آهن می توانید استفاده کنید.

 

آیا غذا پختن در ظرف مسی ضرر دارد؟

ظروف مسی اگر به صورت مداوم قلیایی شوند مشکل حل هست و برای پخت و پز بهترین ظروف هستند چون یون مس آزاد می کند و این یون برای سلامتی خیلی مفید هست و چون به صورت یون هست اضافه اش خودش دفع می شود و استیل بدترین است چون یون سرب آزاد میکنه و این یون برای سلامتی بسیار مضر است.

اگر ظروف مسی ضرر دارد پس چرا سمنو را در دیگ مسی به مدت ۲۴ ساعت میپزند؟ در قدیم اکثر گذشتگان ما از ظروف مسی استفاده می‌کردند و همیشه سالم و سرحال هم بودند و طول عمر بالای صد سال داشتند ظروف مسی باید لعاب داشته باشد و ظروف مسی قدیمی که لعاب ندارد پخت غذا در آن صحیح نیست.

علت خوشمزه شدن و خوب جا افتادن غذا در ظروف مسی این است که حرارت در ظروف مسی بیش از سایر ظروف فلزی نگهداری و به طور یکنواخت توزیع می شود .پخت غذا در این ظروف می تواند کم خونی را کم کند زیرا مس از عناصر لازم برای فرآیند خونسازی و رفع کم خونی است.

فواید پخت غذا در ظروف مسی

فواید پخت غذا در ظروف مسی

در دهه پیش مردم کشور ما برای پخت غذا مخصوصاً خورشت و آش از قابلمه های مسی استفاده می کردند و یک کفگیر آهنی داشتند به نام حسوم که موقع پخت غذا دائم درون آن قرار می گرفت و باعث رفع کم خونی می گشت.

ویژگی های فلز مس و رسانایی بسیار زیاد آن است که باعث می شود غذا در ظرف مسی خیلی سریعتر بپزد و انواع خورش ها در این ظروف بهتر جا بیافتد ، همینطور سرخ کردن غذاها در ظرف مسی باعث تردتر شدن آن ها می شود .

کمبود یون مس موجب احساس رخوت و خواب آلودگی و کسالت مداوم می شود و سبب می شود که درد مفاصل داشته باشیم ، پخت غذا در ظروف مسی باعث از بین رفتن این حالات می شود و برای جبران کمبود یون مسی پزشکان توصیه می کنند یک دست بند مسی به دست داشته باشید.یکی از علت های بروز بیماری آلزیمر را رسوب یون های آلومینیوم در مغز عنوان می کنند.

پخت غذا در ظروف مسی باعث طول عمر مفید و سلامتی جسمی خانم های نزدیک به دوران عادت ماهیانه می شود . در شمال ایران برای جلوگیری از بیماری های خونی و سرطان خون موقع پخت خورشت (مخصوصاً فسنجون) یک تکه آهن یا نعل وسط خورشت می انداختند تا کاملا رنگ بگیردو این کار باعث آزاد شدن یون های آهن و سلامتی بدن می شود، باید بدانید هیچ کارتل داروئی نمی تواند از یون یک عنصر برای شما قرص تهیه کندو آن چیزی که به اسم قرص آهن می شناسید مولکول آهن هست .