مشاغل ایرانی
مشاغل ایرانی
مینا کاری روی سفال

میناکاری روی سفال

امروزه افرادی که به هنر علاقه زیادی دارند به ویژه خانم های که در منزل هستند که بسیاری از زنان ایرانی خانه دار هستند به هنر میناکاری روی سفال مشغول هستند ولی بیشتر این خانم ها از نظر فنی این هنر اطلاعات زیادی ندارند و به همین دلیل و به علت درخواست کاربران ما تصمیم گرفتیم که توضیحاتی در خصوص این صنعت بدهیم.

برای کار میناکاری روی ظروف سفالی باید شرایط و لوازمی را فراهم سازید بعد از تهیه وسایل اجرای کار شما باید یک ظرف کوچک 15 سانتی متری انتخاب کنید که هم این ظرف کوچک باشد که به عنوان آزمایشی زود به اتمام برسد.

با یک عدد سمباده تمام سطوح این ظرف را بکشید که کاملا صاف بشود تا آماده زدن شابلون بشود.

وسایل مورد نیاز میناکاری روی سفال (آموزش مینا کاری روی سفال)

  • ظرف سفالی خام
  • شابلون میناکاری
  • لعاب مینا

بعد از مرحله سمباده زدن سطح ظرف یکدست میشود یک نقطه در قسمت وسطی آن در نظر میگیرم و علامت گذاری میکنیم این علمات گذاری برای تقسیم مساوی ظرف و نقاشی بهتر روی آن می باشد که به صورت یکدست باشد.

پس از علامت گذاری ظروف شابلون دلخواه خود را روی ظرف میزاریم وطرح را پیاده میکنیم برای پیاده سازی طرح از یک سری جوهر های مخصوص استفاده میکنیم که نقشه دلخواه خود را پیاده کنیم توجه کنید جوهر آن باید حتما مناسب این کار باشد تا جوهر پخش نشود و یا از بین نرود.

حتما جوهر را در محل های که از قبل مشخص شده بزنید اگر نقش ظریف است میتوانید یک ماژیک و یک مداد استفاده کنید که باعث چسبیده شدن جوهر به آن میشود.

میناکاری روی سفال
میناکاری روی سفال

 

بعد از پیاده سازی طرح و شابلون زدن باید با سیاه قلم که سیاه قلم مخصوص چسب و گرافیت است که وقتی روی ظرف میکشید نقش ها موقع لعاب زدن حرکت نمیکند و پخش نمیشود.

یک پمپ تهیه کنید و سیاه قلم را بر روی شابلون بکشید تا تمام نقش های شما غلیظ شود.

بخش کشیدن سیاه قلم بسیار بخش مهمی است که باید با دقت انجام شود زیرا کیفیت کار طرح شما به همین مرحله بستگی دارد.

هر چقدر بتوانید خطوطی که با سیاه قلم ایجاد میکنید منظم و صاف و یکنواخت باشد کیفیت طرح بالاتر میرود.

مرحله بعدی لعاب زدن میباشد که باید دقت کنید که رنگ هایی که میزنید باید با رنگ لعاب شما همخوانی داشته باشد و در اینجا رنگ های لعابی که قبلا خرید کردید را در داخل یک پمپ جداگانه بریزید و با استفاده از یک سوزن مخصوص بروی نقش بشقاب بکشید تا آنها را کامل پر کند.

این مرحله لعاب حوصله و دقت زیادی میخواد و باید با آرامش زیادی انجام بدید که کیفیت کار شما بالا بره.

مرحله آخر میناکاری روی سفال که پاشیدن فرد و قرار دادن ظرف در داخل کوره است فرد یک سری دانه ریز می باشد که از جنس شیشه است که دلیل استفاده اون این است که با ظرف لعاب کاری مخلوط شده و براق میشود پس از استفاده از فرد باید ظرف را داخل کوره بگذارید که به شکل بشقاب مینا در بیاید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاه خود را بیان کنید

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *