نمایش محصولات ایرانی در آریا گالری
نمایش محصولات ایرانی در آریا گالری
صنایع دستی رامسر

سوغات و صنایع دستی رامسر

رامسر یکی از شهرهای استان مازندران است که در گذشته به آن سخت‌سر می‌گفتند. رامسر جاذبه‌های طبیعی زیادی دارد و یکی از زیباترین مناطق ییلاقی آن جواهر ده است. یکی از محبوب‌ترین سوغاتی‌های رامسر زیتون است که طرفداران زیادی دارد.

رامسر، شهر زیبای استان مازندران هر ساله هزاران گردشگر را جذب می‌کند. رامسر عروس شهرهای مازندران است که آب و هوای معتدل و مرطوب دارد و به دلیل نزدیکی به جنگل و دریا طرفداران زیادی دارد. رامسر سوغاتی‌های بسیار خوشمزه و متنوعی هم دارد و بسیاری از سوغاتی‌های مشهور استان مازندران در این شهر قابل‌دسترسی است. در این مطلب به سراغ بررسی سوغاتی‌های خوشمزه رامسر رفته‌ایم. با ما همراه باشید تا این خوراکی‌ها و صنایع‌دستی رامسر را بهتر بشناسید.

کلوچه و کوکی

کوکییکی از محبوب‌ترین سوغاتی‌های شمال کشور کلوچه و کوکی است که تقریبا در تمام شهرهای شمالی پیدا می‌شود. کلوچه درواقع نوعی شیرینی است که در تهیه آن از آرد، شکر و روغن استفاده می‌شود و در سال‌های اخیر متداول است که در مغزی هر یک از کلوچه‌ها از طعم خاصی مثل گردو یا پرتغال استفاده می‌شود.

اما کوکی نوعی شیرینی است که در سال‌های اخیر بسیار محبوب شده است و بسیاری از گردشگران کوکی را به کلوچه ترجیح می‌دهند. در کوکی دیگر خبری از مغزی با طعم‌های مختلف نیست و روی کوکی تکه‌های شکلات وجود دارد.

آغوزنون

آغوزنون یکی از شیرینی‌های خوشمزه مازندران است که در بسیاری از جشن‌های مازندرانی برای پذیرایی از آن استفاده می‌شود.

آغازنون یکی از شیرینی‌های مخصوص شب یلدا هم هست و در شب یلدا در کنار سایر خوراکی‌ها از این شیرینی هم استفاده می‌شود. آغازنون به دو شکل خام و پخته سرو می‌شود و به شکل خام این شیرینی پیس گِنده گفته می‌شود.

آغوزنون رامسر
آغوزنون رامسر

پشت زیک

شیرینی پشت زیک از دیگر شیرینی‌های خوشمزه استان مازندران است که در شهر رامسر هم پخته می‌شود. در تهیه پشت زیک از کنجد، شکر، گردو و عسل و کره استفاده می‌شود.

این شیرینی در بسیاری از نقاط استان به‌جای قند در کنار چای استفاده می‌شود.

رشته ‌به‌ رشته

رشته ‌به ‌رشته شیرینی محبوب استان مازندران است که از گردو، رشته آرد برنج، خاک قند، هل، روغن تهیه می‌شود و طرفداران زیادی دارد. رشته‌به‌رشته مازندرانی طعم بسیار خوب و لذیذی دارد اگر روزی گذرتان به هر یک از شهرهای این استان افتاد، امتحان کردن رشته‌به‌رشته را فراموش نکنید.

قماق

یکی دیگر از شیرینی‌های خاص این خطه از کشورمان، قماق است. در پخت قماق از شکر استفاده نمی‌شود و برای تهیه آن از شنبلیله، آرد گندم، کره، تخم‌مرغ، جعفری، شوید و گردو استفاده می‌شود قماق در رژیم غذایی مازندرانی‌ها جای به‌خصوصی دارد و یکی از پایه‌های اصلی صبحانه است.

برنجک

برنجک نوعی شیرینی مجلسی است که ساکنین تمام شهرهای مازندران از آن برای پذیرایی در مراسم‌های خود استفاده می‌کنند در تهیه برنجک از آب، شکر، آب‌لیمو استفاده می‌شود.

برنجک رامسر
برنجک رامسر

نان قتلمه

نان قتلمه یکی از نان‌های سنتی مازندرانی است که در ماه مبارک رمضان در سفره افطار دیده می‌شود. در تهیه قتلمه از شیر، تخم‌مرغ، خمیرمایه، آرد سفید، شکر و نمک استفاده می‌شود.

صنایع‌دستی

صنایع چوبی

حصیربافی و تهیه صنایع چوبی مدت‌ها است که در رامسر رواج دارد و بسیاری از روستایی‌ها از این طریق امرار معاش می‌کنند. ازجمله محصولات حصیربافی می‌توان به سبد، زیرانداز و کاسه اشاره کرد.

چادرشب بافی

چادرشب بافی یکی از هنرهایی است که در گذشته زنان روستاهای رامسر به آن مشغول بودند و هرچه به مدرنیته نزدیک شده‌ایم، این هنر هم رو به فراموشی رفته است.

بافت چادرشب زحمت زیادی دارد و در تهیه آن از پارچه‌های رنگارنگی استفاده می‌شود و درنتیجه کالای نهایی قیمت ارزانی نخواهد داشت. تمام این عوامل دست‌به‌دست هم داده‌اند تا امروز چادرشب بافی رو به فراموشی برود و کمتر افرادی به این کار مشغول باشند.

چادرشب بافی که نام آن در مازندران لاون بافی است ، هم‌اکنون در شهرهای رامسر، آلاشت، لفور و هزار جریب بهشهر بافته می‌شود.

نمدبافی

نمدبافی هم از دیگر صنایع‌دستی است که در گذشته در رامسر رواج داشته، ولی امروز رو به فراموشی رفته است. نمد از پشم طبیعی ساخته می‌شود و به اشکال متفاوتی ازجمله گرد، بیضی، مستطیل درمی‌آید. نمدبافی هنری سخت و زمان‌بر است، نمدی که بیشتر مشت‌ومال خورده باشد، قیمت بالایی دارد و از دوام بیشتری هم برخوردار است. همین مسائل باعث شده تا افراد کمتری در روستاها نمدبافی را به‌عنوان شغل خود انتخاب کنند.

مرواربافی

مرواربافی یکی از رشته‌های صنایع‌دستی است که در شهرهای شمالی ازجمله رامسر رایج است. مروار درواقع چوب ترکه‌ای است که پس از تهیه شدن به سه یا چهار قسمت تقسیم می‌شوند و در آب جوشانده شده و بافته می‌شوند و پس از بافته شدن باید به آن‌ها زمان داد تا خشک شد.

مروار زردرنگ است و وقتی روغن جلا روی آن قرار می‌گیرد، به رنگ طلایی درمی‌آید. مروار نامرغوب به رنگ سبز با سیاه است و هرچه رنگ آن طلایی‌تر باشد، از کیفیت بیشتری برخوردار است.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *