گالری محصولات ایرانی
گالری محصولات ایرانی
سفالگری

آموزش گام به گام سفال گری در منزل

آموزش گام به گام سفال گری در منزل یکی  از روش هایی می باشد که شما به راحتی می توانید آن را یاد بگیرید و از آن کسب در آمد خوبی را داشته باشید؛ این هنر از آن دسته از هنر هایی است که شما نیاز به استعداد و یا توانایی خاصی ندارید و به راحتی می توانید با کمی صبر و حوصله آن را یاد بگیرید.

البته این نکته مهم را هم فراموش نکنید به دلیل اینکه شما می توانید این هنر را به آسانی در منزل خود انجام دهید و نیاز به مکان خاصی ندارید یکی از بهترین مزیت های این هنر است.

پکیج آموزش سفالگری

یکی از راه های یادگیری این هنر این است که از کلاس های موجود در شهر و یا استان خود استفاده کنید که برای اطلاع از این موضوع می توانید کلمه کلاس سفالگری شیراز را در اینترنت سرچ کنید، بدین صورت می توانید کلاس های موجود در شهر خود را پیدا کنید و یا شاید شما در استفاده از پکیج آموزشی راحت تر هستید و این گونه کار را بهتر یاد می گیرد پس می توانید عبارت آموزش رایگان سفالگری در تهران را جستجو کنید؛ پکیج ها و فیلم های آموزشی برای شما نمایش داده می شود و می توانید آن هار را تهیه کنید و یادگیری خود را شروع کنید.

پکیج آموزش سفالگری
پکیج آموزش سفالگری

آموزش سفالگری بدون چرخ ( آموزش سفالگری در خانه با دست )

برای انجام عمل سفال گری دو روش وجود دارد، روش اول با استفاده چرخ و روش دوم بدون استفاده از چرخ ( به صورت دستی )؛ قبل از تولید و رو نمایی از چرخ سفال گری، مردم این هنر را با استفاده از دست انجام می دادند؛ البته ناگفته نماند که تا به امروز هم این نوع سفال گری طرفداران بسیار زیادی دارد، درست است که چرخ رویه انجام کار را راحت تر می سازد اما با روش هایی که در ساخت دستی سفال وجود دارد تنها موضوعی که می تواند جلودار شما باشد محدودیت ذهنی خودتان است.

سفال گری به صورت دستی با یکی از روش های زیر به انتخاب خود شخص انجام می گیرند:

1- شیوه ورقه ای

در این روش ظرف های سفال از بهم متصل کردن تخته ها یا ورقه هایی از جنس گل رس که صاف و ضخیم هستند، ساخته می شوند؛ این ورقه ها باید دارای یک سری از ویژگی هایی باشند؛ اولین مورد این است که به اندازه ای مرطوب باشند تا هیج گونه سوراخ و درزی روی آن ها ایجاد نشوند، دومین مورد این است که در همان حال صفت و محکم نیز باشند تا زمانی که به شکل ایستاده قرار می گیرند خم نشوند، نشکنند و تحمل وزن خود را داشته باشند.

شیوه ورقه ای
شیوه ورقه ای

گل رس بر روی یک تخته طرح دار قرار گرفته می شوند و با استفاده از وردنه روی آن کشیده می شود تا به ضخامت مورد نظر برسد و طرح هم روی آن چاپ بشود؛ در آخر هم این تخته ها کنار هم قرار می گیرند و ظرف سفالی شما را تشکیل می دهند.

2- شیوه فشاری

این روش ساده ترین و مبتدی ترین روش است که هر کسی می تواند آن را انجام دهد؛ در این قسمت با استفاده از فشار روی گلوله های گل رس درون آن ها حفره ایجاد می کنند و کاسه های سفالی را تولید می کنند؛ در این شیوه خود شخص ضخامت هر قسمت از کار را تنظیم می کند و همچنین فرم دهی خودِ کار هم به عهده شخص است.

شیوه فشاری
شیوه فشاری

این روش مزایای بسیار زیادی برای سفالگر دارد: اولین مورد این که شخص می تواند به صورت دستی و با حس لامسه خود خاک رس را شناسایی کند و تفاوت خوب و بد آن را تشخیص دهد، دومین مورد این که این کار به شخص آرامش می دهد، تصور کنید که در طول روز چقدر به شما استرس و فشار عصبی وارد شده است؛ شما با فشار و شکل دهی به ظرف، این موارد را از خود دور می کنید و سومین مورد افزایش خلاقیت شما می باشد زیرا شما هیج ابزار خاصی برای انجام تزئین و شکل دهی در دسترس ندارید پس مجبور می شوید از تمام خلاقیت خود برای خلق بهترین اثر استفاده کنید.

3- شیوه فیتیله ای

این روش بسیار جالب و متنوع تر از روش های قبلی می باشد، بدین صورت که شما گل رس را بسته به طرح و ظرفی که می خواهید بسازید انتخاب می کنید، سپس آن را به شکل لوله ای و فیتیله ای در می آورید و به صورت مارپیچ و گرد آن ها را روی هم قرار می دهید تا ظرفتان شکل بگیرد.

شیوه فیتیله ای
شیوه فیتیله ای

نوع گل رسی که در ساخت این نوع ظرف به  کار می برید باید بسیار محکم و منسجم باشد زیرا دیواره های ظروف نیازمند این ویژگی هستند اما آنقدر هم نباید خشک باشد که خرد شود، در عین محکم و منسجم بودن باید رطوبت مورد نیاز را هم دارا باشد؛ بدین منظور بهترین ترکیب موجود، گِل رُس که با شن و ماسه مخلوط شده است، می باشد چرا که مقدار انقباض این کار از گل کمتر از 8% است.

آموزش سفالگری برای کودکان

شما می توانید با ثبت نام فرزند خود در کلاس سفالگری کودکان خلاقیت و استفاده از هوش او را زیاد کنید؛ اگر دقت کنید کودکان علاقه زیادی به وسایل و ابزاری دارند که بتوانند با آن ها عمل ساختن و پیاده سازی ایده ها و افکار خود را انجام دهند، پرا که بسیاری از فکر هایی را که از ذهنشان عبور می کند را نمی توانند به زبان بیاورند.

آموزش سفالگری برای کودکان
آموزش سفالگری برای کودکان

استفاده از سفال گری برا فرزند شما می تواند استعداد های او را شکوفا کند، او را سرگرم کند و در عین حال انرژی زیاد او را تخلیه کند و به او آرامش دهد؛ ضربه و فشاری که کودک شما به گل وارد می کند می تواند استرس را از او دور کند.

آموزش سفالگری با چرخ

انجام سفال گری با استفاده از چرخ، از شروع تا پایان با پیش برد کار به صورت دستی تفاوت دارد؛ در روش سنتی یا دستی شما نیازی به ابزار و وسایل خاصی برای به اتمام رساندن کار خود ندارید اما در این روش قسمت آسان آن، شکل دهی گل رس است و بعد آن مراحل پیچیده و سخت  آغاز می شود؛ به طور کلی از صفر تا صد کار شما بسیار متفاوت است.

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *