نمایش محصولات ایرانی در آریا گالری
نمایش محصولات ایرانی در آریا گالری
صنایع دستی اصفهان

آشنایی با صنایع دستی اصفهان

آشنایی با صنایع دستی اصفهان باعث آگاهی شما نسبت به تاریخ و قدمت این شهر مهم می شود، اصفهان در مرکز ایران قرار دارد و سومین شهر بزرگ و پرجمعیت ایران محسوب می شود، همچنین صد و شصت و مین شهر پرجمعیت جهان هست که دارای تاریخی بسیار کهن با آثار تاریخی ماندگار است. پس شناخت آثار تاریخی و آشنایی با صنایع دستی اصفهان برای ما قطعا جذاب خواهد بود.

صنایع دستی اصفهان شامل قالی بافی، ابریشم بافی، خاتم کاری، ملیله دوزی، میناکاری، فیروزه کوبی، کاشی سازی و… می شود که اگر بخواهیم همۀ آن ها را برایتان نام ببریم باید تا 10 خط دیگر برایتان ذکر کنیم!

صنایع دستی اصفهان در طول قرن ها به عنوان نماینده هنرهای اصیل ایرانی معرفی شده و در این حیطه حرفی برای گفتن دارد، از این رو اگر ما اصفهان را مرکز صنایع دستی ایران بنامیم سخن بیهوده ای نگفتیم و قطعا درست می باشد، حال در ادامه قصد داریم تا شما عزیزان را با این صنایع دستی زیبا آشنا کنیم و اطلاعات شما را در این زمینه بالا ببریم.

صنایع دستی اصفهان: میناکاری

هنر فوق العاده زیبای میناکاری بر روی فلزاتی مانند نقره، طلا و مس انجام می شود، البته امروزه بیشتر بر روی مس انجام می شود، گام اول در هنر میناکاری، تولید ظروف مسی مینا است که معمولا مسگران ماهر با روش های مختلفی مثل: خم کاری و چکش کاری انجام می دهند و ظروفی چون بشقاب، گلدان، کوزه، قندان و… را می سازند، در پایان هم پس از تمیزکردن آن با اسید فولیک رقیق، لعاب کاری آن را انجام می دهند.

در این مرحله استاد میناکار وارد عمل شده و ظروف لعاب داده شده را با رنگ های مخصوص مینا کاری که بیشتر شامل: قرمز، آبی فیروزه ای، ابی لاجوردی و زرد می شود را نقاشی می کند، طرح های میناکاری بسیار گسترده هستند و هرکدام جلوۀ خاصی را به ظرف شما می دهند.

در آخر هم این ظروف رنگ شده برای تثبیت رنگ داخل کوره 600 درجه سانتی گراد پخته می شود و پس از آن قابل فروش و استفادۀ عموم مردم هست.

آشنایی با صنایع دستی اصفهان
آشنایی با صنایع دستی اصفهان

صنایع دستی اصفهان: خاتم کاری

از دیگر صنایع دستی اصفهان می توان به خاتم کاری اشاره کرد که قدمت آن به دوران صفوی برمیگردد، در آن زمان کاخ ها و مخصوصا رحل های قرآن خاتم کاری شده بودند، خاتم کاری در واقع هنر آراستن اشیا به وسیلۀ مثلث های کوچک را می گویند و این مثلث های کوچک از جنس عاج، مفتول برنج، چوب و طلا می شود، البته این نکته را هم فراموش نکنیم که خاتم اصفهان با میناکاری هم ترکیب می شود.

صنایع دستی اصفهان:قالی بافی

اصفهان در دوران صفویه یکی از مراکز عمده قالیبافی بود، در این شهر تعداد زیادی کارگاه هم وجود داشت که در آن قالی های زربفت بافته می شد، اصفهان همچنین در فتنه افغانستان آسیب های فراوانی دید و تعدا کثیری از هنرمندان خود را از دست داد، اما چندی نگذشت که توانست رونق اولیه خود را به دست آورد.

در زمان قاجاریه قالی بافی اصفهان مجددا زنده شد و با قوت قبلی به کار خود ادامه داد، در قالی بافی اصفهان تعداد رنگ های انتخاب شده در قالی ها بسیار محدود است، همچنین گرۀ قالی های اصفهان فارسی بوده و جفتی آن نیز کم نیست. از رنگهای طبیعی بسیار کم مصرف می شود و بیشتر از همان رنگهای شیمیایی دندانه ای در آن استفاده می شود، در روستاهای اطراف اصفهان نیز کم و بیش دارهای قالی وجود دارد و روی این دارهای قالی و قالیچه ها طرح فوق العادۀ شاه عباسی و سایر طرحهای اصفهان بافته می شود.

آشنایی با صنایع دستی اصفهان
آشنایی با صنایع دستی اصفهان

جمع بندی

در این مطلب تمام هدف خود را بر ارائه اطلاعات کامل و صحیح به شما عزیزان گذاشتیم تا علاوه بر آگاهی و آشناسازی شما با صنایع دستی اصفهان، اقدامی در جهت گسترش زنجیرۀ معرفی فرهنگ و هنر ایرانی انجام دهیم و مردم بیشتری را به خرید و استفاده از صنایع تشویق کنیم.

ممنون از نگاه پرمهرشما خوانندۀ عزیز

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *