نمایش محصولات ایرانی در آریا گالری
نمایش محصولات ایرانی در آریا گالری
آموزش گام به گام چرم دوزی

آموزش گام به گام چرم دوزی

آموزش گام به گام چرم دوزی یکی از هنر های بسیار قدیمی ایرانیان است که از زمان های بسیار دور تا به امروز رواج داشته و مردم همیشه از آن استقبال خوبی کرده اند؛ خوبی این هنر این است که شما به راحتی می توانید این کار را در خانه انجام بدهید؛ برای آقایان و بخصوص خانم ها و کسانی که می خواهند کار خود را در خانه انجام دهند و از آن کسب درآمد کنند، چرم دوزی بسیار مناسب است زیرا یادگیری آن بسیار راحت است و شما با کمی دقت و خلاقیت می توانید به بهترین نتایج دست بیابید.

 چرم دوزی
چرم دوزی

تاریخچه چرم دوزی در ایران

پیشینه این هنر بسیار زیاد است به حدی که به زمان های انسان های اولیه نیز می رسد که برای داد و ستد از چرم استفاده می کردند؛ اما اگر بخواهیم در ایران این موضوع را بررسی  کنیم باید سری به دوران ایران باستان بزنیم؛ از آن زمان تا به امروز این هنر در ایران رواج داشته است و در دوره های مختلف مراکز این هنر تغییر کرده است؛ در دوران قاجار همدان مرکز اصلی این هنر بوده است، بعد ها این هنر به شهر های تبریز و اصفهان نیز می رسد؛ اولین کارخانه چرم سازی ایران در تبریز تاسیس شد و بعد از آن دوباره به اصفهان و تبریز هم رسید.

اما امروزه مرکز اصلی چرم ایران را شهر مشهد می دانند و شما می توانید بهترین چرم ها و وسایل ساخته شده از آن را در مشهد بیابید.

تاریخچه چرم دوزی در ایران
تاریخچه چرم دوزی در ایران

آموزش حضوری یا مجازی چرم دوزی

همانطور که می دانید برای یادگیری یک حرفه یا هنر بهتر است شخصاً به سراغ اجداد این حرفه بروید و با تجربیات آن ها بیاموزید و کار کنید اما مطابق با شرایط جامعه امروزی (وجود ویروس). . کرونا) یا اینکه همه نمی توانند در آموزش حضوری شرکت کنند می توانند از آموزش مجازی نیز استفاده کنند.

آموزش های مجازی هم امروزه قوی شده اند و اگر شخص بخواهد می تواند نتایج فوق العاده ای هم از این آموزش ها ببیند؛ بدین منظور شما می توانید از فیلم های آموزشی استفاده کنید با جستجوی عبارات دانلود رایگان آموزش چرم دوزی با دست، فیلم چرم دوزی با دست، آموزش چرم دوزی آپارات و….. مواردی دیگر در اینترنت و یا ممکن است بخواهید از کانال های آموزشی موجود استفاده کنید که می توانید عبارت های اموزش چرم دوزی در تلگرام، کانال اموزش چرم دوزی مبتدی و یا هر مورد مشابه دیگر را سرچ کنید.

اموزش چرم دوزی

آموزش این هنر در سطح های مختلفی از مبتدی تا پیشرفته وجود دارد، در ای قسمت ما از آموزش مبتدی برای شما صحبت می کنیم، قبل از آن که آموزش را شروع کنیم بیایید با ابزار کار و انواع چرم مورد استفاده، آشنا شویم.

انواع چرم

چرم گاوی

چرم گوسفندی

چرم بزی

چرم جیر

انواع چرم
انواع چرم

چرم اشبالتی

چرم ورنی

چرم مصنوعی

چرم نو بوک

ابزار و وسایل مورد نیاز

چرم
نخ ابریشمی گلدوزی
نخ جیر کلفت
الگوی گل برای گلدوزی (یا هر نقش و طرح دیگر که دوست دارید )
خط کش

ابزار و وسایل مورد نیاز
ابزار و وسایل مورد نیاز

قیچی تیز
کاربن و مداد
سوزن بزرگ و متوسط گلدوزی
محافظ نخ (دلخواهی است، اما کاربردی می باشد )

مراحل کار

در این قسمت می خواهیم به شما آموزش دوخت یک جا کارتی زیبا با چرم را آموزش دهیم.

1- الگو کشی و برش

بسته به این که شما می خواهید در آخر چه محصولی را تولید کنید باید برای کار خود یک الگو بکشید و آنرا برش بزنید؛ برای ساخت وسیله مورد نظر ما باید یک مستطیل 10/5 در 21/5 سانت را از روی چرم ببرید؛ سپس یک ضلع کار را در نظر بگرید و گوشه های تیز آن را به صورت گرد ببرید؛ حال باید چرم را به سه قسمت تا بزنید و اول هم آن قسمت که گوشه تیز دارد را تا بزنید زیرا نمی خواهیم در آخر کار این قسمت با قسمت دیگر که گوشه گرد دارد، اندازه اش یکی شود.

2- علامت گذاری طرح روی چرم

همانطور که می دانید برای گلدوزی روی چرم باید آن را سوراخ کنید تا بتوانید کار خود را انجام دهید، پس بهتر از از طرح های ساده استفاده کنید تا هنگام کار گیج نشوید؛ با استفاده از کاغذ کاربن طرح خود را روی چرم منتقل کنید؛ حال با استفاده از یک سوزن بزرگ و تیز گلدوزی شروع به ایجاد سوراخ کردن چرم بکنید تا طرح گل مشخص شود.

مراحل کار
مراحل کار

3- نتظیم اندازه سوراخ ها

در این قسمت باید سوراخ های ایجاد شده را چک کنید تا اندازه آن ها به قدری باشد که بتوان نخ های مخصوص را از آن ها عبور بدهد؛ اگر اندازه ها مناسب نبود، دوباره کاغذ کاربن را روی چرم بگذارید و با استفاده از سوزن یا دستگاه سوراخ کن چرم ، اندازه را تنظیم کنید.

4- شروع گلدوزی

اگر اندازه سوراخ ها متناسب باشد، برا این که نتیجه بهتری را از کارتان ببینید بهتر است از نخ ابریشمی سه لایه استفاده نمائید؛ این دو نکته را برای انجام راحت تر گلدوزی خود رعایت کنید:

هنگام کار از محافظ نخ استفاده کنید تا یک موقع تار نخ ها از هم باز نشود.

قبل از شروع گلدوزی یکبار دیگر نخ را از روی چرم به سمت پشت چرم ببرید.

شروع گلدوزی
شروع گلدوزی

5- ایجاد سوراخ اطراف جا کارتی

در این قسمت چرم را دوباره مانند قسمت قبلی تا می زنیم و در اطراف آن سراخ هایی به فاصله نیم سانت از یکدیگر ایجاد کنید؛ حال همین عمل را در پشت چرم دوباره انجام دهید و در طرف دیگر جا کارتی نیز هم از  سمت جلو و هم از سمت  عقب سوراخ‌ هایی را ایجاد کنید.

6- دوخت اطراف جا کارتی

حال که سوراخ های مورد نظر را ایجاد کردیم باید آنها را محکم بدوزید برای این منظور، با استفاده از محافظ نخ مسیر های مورد نظر که کناره های جا کارتی هستند را دو بار کوک بزنید.

7- دوخت نخ جبر به عنوان قفل

در آخرین قسمت،دو شکاف کوچک و موازی را در میان بخش پشتی جا کارتی ایجاد نمائید.

به اندازه ی 60 سانتی متر از نخ جیر را جدا کنید و قسمت آخر نخ را گره بزنید؛ نخ را از شکافی که  ایجاد کرده اید رد کنید و در انتهای  قسمت دیگر نخ هم گره دوبل بزنید.

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *